jump to navigation

Liburan di Banjarnegara (Versi ngapak Purbalingga) Februari 2, 2012

Posted by imsfly in liburan.
Tags:
trackback


huws…….. bingung nggawe posting apa sing maen, tapi enyong nduwe ide nggawe postingan karo basaku sedina-dina bahasa ngapak Purbalingga wis ngerti mbok….?

wis lanjutna baen , enyong wingi dong pas preian rong (2) ndina pas preian imlek, Enyong karo batir2ku lunga pit2an maring Gumelem,Banyu anget Banjar Negara, sekang umahku sekitar 50km. enyong mankate kang ngumah jam 6 esuk, sawise subuhan.

Foto kie enyong jimot saka batirku Fendi sing Pite blodol pas arep maring banyu anget, Dadine enyong lan baln2ku mangkat jam 9 sekang ngenteni pite dadi lan waras maning….. nagkono gambarku sing kalmbine Chelsea, sing paling ganteng hheehhe (aja pada protes ya..)

lah, sawise gutul nganah enyong foto2 ngang kali jejer pancuran banyu anget <maklum nggo kenang2an> sedela maning kan arep UN Smp lah kan sedela maning kan arep pisah dadine foto kei nggo kenang2an aku lan batiruku nang kono, jane ana maning batirku sing melu tapine ra kuat nepit daidine bali<hahah> anu bocah goperan si.

Dong pas nyegur, wowwwwwh, mantap rasane awake sing kepegelen ngepit ngantek awake sikile teor, wis kebayar kabeh, seger pisan . pokoke sing ndue penyakit panu,loang,kudis pada mari nek adus nag banyu anget banjar negara… rasane maknus……..

Foto kie foto paling narsis, heheh why not? lah kue si pada nggaya elek pisan hehhe, nang kene fotoku sing nagi njagong nang ngarep dewek,,,,.. sawise aku lan kacaku bali nunggang pit. nang kene angger preian nunggang motor si wis biasa tapi angger nunggang pit karo batir2 rasane luar biasa / kenangan tak terlupakan, selesai dah cerita Versi napak Kotaku Purbalingga…. Yang mau komen silakan komen yah….. ditunggu loh🙂

Komentar»

1. uyayan - Februari 2, 2012

tulisanya saya baca tapi teu ngartos (ngerti)..hehe
lihat photonya mengingatkan masa laluuu…

imsfly - Februari 3, 2012

ia, thanks ya udah mau coment..

2. CacingBongas - Februari 2, 2012

wis seneng liburane🙂
Pada adus ning kali ya bungah pisan lan konco-konco…inget aku lg nom-noman🙂

imsfly - Februari 3, 2012

asik dong gan………. seger banget

3. anislotus - Februari 3, 2012

waduh pusing bacanya… kwkwkw

imsfly - Februari 3, 2012

ia lah, kalau buakan orang jawa pasti udah pusing bacanya,

4. yisha - Februari 3, 2012

ngga ngerti…. 😥

imsfly - Februari 3, 2012

hahah, udah nasib kali, emang kau orang mana yisha…?

5. citalentera - Februari 3, 2012

wahh kebetulan ane tak ngerti boso jowo.

tolong transletkan donk🙂

imsfly - Februari 3, 2012

gampang di translite di google aja

6. Dhenok Habibie - Februari 3, 2012

hahahahahaha.. dhe malah ngakak baca postingan ini.. tau dah, ngebayangin orang ngapak lagi ngomong aja kayaknya tu lucuuuuuuuuuu banget.. tapi jangan tanya maskudnya mas, dhe angkat tangan, gk mudeng😀

imsfly - Februari 3, 2012

yang penting koplak aja, heheh

7. Abed Saragih - Februari 3, 2012

Enak juga liburannya ya🙂

8. Idah Ceris - Februari 3, 2012

wkwkwkk. ..

kae kanca2ne pada ora mudeng ge. . .:D
kudu tanggung jawab rika. . .😛

imsfly - Februari 3, 2012

lah jorna bae koh, sing penting lucu , hehehheh

9. bensdoing - Februari 3, 2012

waduh…bhsnya kudu ditranslate dulu nech….
btw…sob linknya ditaruh diblog ane….folback ya sob…

imsfly - Februari 4, 2012

oh ya, akan saya pasang sob, thnks yah udah tukeran link

10. kamal - Februari 3, 2012

ora ngudeng ane gan sorry ya..piss..^^

imsfly - Februari 4, 2012

oh ya kaga pa2 yng penting happy aja ya..

11. raden ikhwan - Februari 4, 2012

hahaha..lucu fotonya… inget jaman gue masih kecil sering mandi di kali (kadang2 barengan sama kebo juga)…🙂😆

imsfly - Februari 4, 2012

hahah, ia . q juga sama kebo kadang2 , angon gitu

12. Ni Made Sri Andani - Februari 4, 2012

ha ha.. lucu juga membaca bahasa ngapak begini. Saya bukan orang jawa ( & bukan ngapak juga ), tapi kayanya 90% ketangkep deh maksudnya .. mudah-mudahan benar. he he.
Yang nggak ngerti adalah naik pit.Pit itu apa ya? Angkot? Sepeda? Motor?

Tapi salut banget! Usaha yang bagus untuk mencintai dan memajukan bahasa daerah sendiri.

imsfly - Februari 4, 2012

pit itu SEPEDA mba,…. ia dong harus bangga dengan bahasa daerah kita……… thnks yah mab….

13. nandobase - Februari 4, 2012

Yo wis… Aku ora ngerti ngguyu sorangan wae.😛

imsfly - Februari 4, 2012

hahha, ia bener banget gan….

14. Dyens Uzumaki - Februari 4, 2012

wis jan ,pada karo q ngapak
,q ya wong banjarnegara

imsfly - Februari 4, 2012

hohohho, salam kenal bae ya, kapan kapan dolan bareng ya….

15. zalzzz - Februari 4, 2012

Mau nanya,ada translit bahasa jin nya gak?😆

imsfly - Februari 4, 2012

hahah, kaga lah…………😆

16. Mahardika - Februari 4, 2012

hadew… ga ngerti:mrgreen:

imsfly - Februari 4, 2012

di translite, aja. jika ada hehheh😆

17. Ely Meyer - Februari 4, 2012

salut …. ditulis pakai bhs daerah

imsfly - Februari 4, 2012

ia pengen memperkenalkan bahasa sehari2 di ngapak banyumas,

18. giewahyudi - Februari 5, 2012

Basa ngapak emang lucuk!🙂

imsfly - Februari 5, 2012

ia, apalagi kalau orang jakarta yang denger….

19. azizyhoree - Februari 5, 2012

suasana maring ngisor gunung slamet pancen nyessss segerr 😛

imsfly - Februari 5, 2012

mantep banget ya gan……

20. Mila - Februari 6, 2012

asik kayake……🙂

dadi pengen

imsfly - Februari 6, 2012

emang asik mba…….😆

21. ardiansyahpangodarwis - Februari 7, 2012

jujur dari hati yang terdalam ga ngerti🙂
tapi ya udah kenalan aja ya
salam kenal🙂

imsfly - Februari 7, 2012

oke, salam kenal juga ya gan…

22. .:: setiaONEbudhi ::. - Februari 10, 2012

gak ngerti sih sebenernya..
Tapi kayaknya seru bgt..
Hehehehe..

imsfly - Februari 10, 2012

pasti dong gan,😆

23. budiastawa - Februari 12, 2012

He he he, lucu juga membaca postingan bahasa daerah begini. Tapi ngertilah dikit-dikit agak mirip-mirip juga dengan bahasaku.

Ah, jadi kepengen posting pake bahasaku sendiri.

imsfly - Februari 12, 2012

semoga saja bisa jadiin motifasiku ngeblog

24. SITI FATIMAH AHMAD - Februari 17, 2012

Ini bahasa apa ya, Imsfly.. hanya sedikit bisa saya fahami terutama kalau ditulis dalam bahasa Inggeris…hehee.

Saya pasti apa yang digambarkan tentang liburan itu dapat dihayati dengan baik bersama pengalaman yang dilalui. Menenangkan tentu.

Salam ceria.

imsfly - Februari 18, 2012

yup, ini namanya bahasa daerah Banyumas , Purbalingga , Jawa Tengah,,, salam cerita juga🙂


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: